نقش مدیر پروژهبه طور کلی، مدیران پروژه مسئولیت برآوردن نیازهای را برعهده دارند : نیازهای کار، نیاز های تیم و نیازهای فردی.مدیرریت پروژه یک دیسیپلین استراتژی حیاتی می باشد که مدیر پروژه لینک بین این استراتژی و تیم پروژه می باشد.پروژه ها برای رشد و بقای سازمانها الزامی می باشند.پروژه ایجاد ارزش در قالب بهبود فرآیندهای کسب و کار، توسعه محصولات و خدمات جدید ضروری می نماید و آن را برای شرکت ها جهت پاسخگویی به تغییرات محیط، رقابت و بازار آسان تر می نماید.

 

بنابراین نقش مدیر پروژه به طور فزاینده استراتژیک می باشد. با این حال، شناخت و استفاده از دانش، ابزار و تکنیک های راهکار خوب و موثری برای به رسمیت شناختن مدیریت پروژه و مدیران پروژه نیست. علاوه  مهارت خاص و مهارت مدیریت عمومی مورد نیاز برای این پروژه، مدیریت پروژه موثر نیاز مند، مدیر پروژه با شایستگی های زیر می باشد:

1-دانش (Knowledge) : اشاره به آنچه که مدیر پروژه در مورد مدیریت پروژه می داند.

2- عملکرد (Performance) : اشاره به آنچه که مدیر پروژه قادر به انجام  آن است و یا از آن استفاده می کند.

3- شخصی (Personal) : اشاره به رفتار مدیر پروژه در زمان اجرا پروژه و فعالیتهای مرتبط با آن. خصوصیات شخصی، شامل نگرش ها، ویژگی های شخصیتی، رهبری، توانایی هدایت تیم پروژه جهت دستیابی به اهداف پروژه و ایجاد متعادل بین محدودیت های پروژه می باشد.

مدیران پروژه از طریق تیم پروژه و سایر ذینفعان به اهداف پروژه می رسند.مدیران پروژه کار آمد، نیاز است تعدلی میان اخلاقیات، رفتار های شخصی و مهارتهای مفهومی ایجاد نمایند.مهارتهای فردی شامل :

1- رهبری (Leadership)

2- ساخت تیم (Team building)

3- انگیزه (Motivation)

4- ارتباطات (Communication)

5- تاثیر گذاری (Influencing)

6-تصمیم گیری (Decision making)

7-اطلاع از سیاست و فرهنگ سازمانی (Political and cultural awareness)

8-رایزنی (Negotiation)

9- اعتماد سازی (Trust building)

10- مدیریت اختلافات (Conflict management)

11- هدایت (Coaching)