ویژگیهای پروژه های پیچیده

اغلب افراد بر این باورند که پروژه‌های تحقیقاتی، اکثراً پیچیده هستند چراکه اگر بتوانید برای آن‌ها برنامه‌ریزی انجام بدهید دیگر آن‌ها پروژه‌های تحقیقاتی نیستند به‌عبارت‌دیگر پروژه‌های تحقیقاتی غیرقابل‌برنامه‌ریزی هستند و شما دقیقاً هزینه و زمان آن را نمی‌دانید.پیچیدگی می‌تواند بر اساس تعداد تعاملات جهت انجام کار تعریف شود. تعداد زیادی از واحدهای عملیاتی که می‌بایست با یکدیگر در تعامل باشند و درواقع قسمت سخت آن یکپارچه‌سازی آن‌ها هست.این موقعیت به‌مراتب می‌تواند در سازمان‌های چندملیتی و فرهنگی، سخت‌تر باشد.

همچنین، پیچیدگی می‌تواند بر اساس اندازه و طول پروژه نیز تعریف شود.پروژه‌های که حیطه و هزینه بیشتری دارند و قالب زمانی آن‌ها بزرگ‌تر هست، احتمال تغییر در آن‌ها بیشتر خواهد بود که خود باعث ایجاد هزینه‌های بیشتر و خارج شدن از زمان‌بندی اولیه هست. پنج ویژگی پروژه‌ای پیچیده به شرح ذیل می‌باشند :

 1- سایز و هزینه: اصولاً این پروژه‌های بسیار بزرگ و هزینه‌بر می‌باشند و اغلب بودجه موردنیاز برای انجام آن‌ها، صدها میلیون دلار هست و یا در شرکت‌هایی که پروژه‌های آن‌ها بین 5 میلیون دلار است، این پروژه‌ها بیش از 20 میلیون دلار هست.اغلب این پروژه‌ها برای مشتریان خارجی سازمان انجام می‌گردد.

 2- تعاملات: شما می‌بایست واسط بین چنین پیمانکار یا تأمین‌کننده و اکثر آن‌ها ممکن است در جغرافیای مختلف با ساعت‌های مختلف هستند.شما می‌بایست از مفاهیم گروه مجازی (Virtual گروه) برای همه و یا بخشی از آن‌ها استفاده کنید.

 -3پیامدهای فرهنگی بدلیل آنکه ممکن است همه و یا بخشی از اعضای تیم شما از کشورهای مختلف آمده باشند، تفاوت فرهنگی می تواند تاثیرات زیادی بر روی مدیریت پروژه داشته باشد.

 4- عدم قطعیت: این پروژه ها ( پروژه های پیچیده) بر خلاف سایر پروژه هایی که شما مدیریت نموده اید، عدم قطعیت بسیاری دارند.عدم قطعیت نتنها در مورد تحویل دادنی ها و حیطه پروژه است بلکه مروب طبه تفاوت فرهنگی و تعداد اعضای تیم نیز می باشد.

 5- ذی‌نفعان: ذی‌نفعان بسیاری در پروژه وجود دارند که با شما در تعامل هستند و راضی نگه‌داشتن آن‌ها بر روی حیطه، تحویل دادنی‌ها و تغییرات پروژه، کار بسیار سختی هست.ذی‌نفعان ممکن صاحب پروژه باشند و یا بخشی از بودجه را تأمین کنند.

امتیاز دهی

امتیاز : 96.5% - 8 votes
97%