نقشها و مسئولیتهای کمیته نظارت بر طرح (2)

نقشها و مسولیتهای کمیته نظارت بر طرح در موارد ذیل خلاصه شده است : ** برنامه بازنگری دروازه فازها (Phase-Gate) :بازنگری های دروازه فازها در واقع بررسی پیشرفت و خروجی ها در زمانهای مناسب بر اساس برنامه طرح جهت قادر سازی نظارت برای پذیرش خروجی ها و حرکت از یک فاز به فاز دیگر می باشد.خروجی های برنامه نظارت بر طرح عبارتند از برنامه ریزی  جهت بازنگری دوازه فازها، معیارهای یا اهداف تصمیم گیری که در زمان بازنگری نیاز به تحقق خواهند داشت

 

.همچنین دروازه فازها این فرصت را مهیا می سازد که مزایای تحویل شده طرح را بر اساس برنامه مدیریت مزایای طرح بررسی کند 

 **معیارهای آغاز اجزاء (Component Initiation Criteria) : بازنگری دروازه فازها اغلب پیش نیاز شروع اجزاء جدید طرح می باشد و با تائید کمیته نظارت بر طرح جهت سرمایه گذاری  انجام می شود . در هر زمان ممکن، برنامه نظارت بر طرح می بایست  معیارهای را که بوسیله سازمان  جهت پشتیبانی از آغاز هر یک از اجزاء طرحاستفاده خواهد شد بصورت شفاف مشخص نماید.کمیته نظارت بر طرح معمولا آغاز اجزاء را بر اساس مورد کسب و کارشان (Business Case) می پذیرد .

 **معیارهای انتقال و اتمام اجزاء (Component Closure or Tranistion Criteria) : دروازه فاز یا سایر بازنگری های طرح ممکن است برای اتمام و یا انتقال اجزاء طرح زمانبندی شده باشند.برنامه نظارت طرح می بایست بصورت شفاف فعالیتها یا انتظارات سازمانی را به عنوان بخشی از انتقال یا اتمام اجزاء برنامه طرح که تکمیل خواهد شد را مشخص نماید. 

 **بررسی دوره ای سلامت (Health Check) : بازنگری دروازه فاز در واقع زیر نویسی برای بررسی عملکرذ دوره ای طرح نمی باشد و بعضی وقتها بررسی سلامت (Health Check) نامیده می شود.این بازنگری معمولا بین بازنگری های دروازه فاز صورت می گیرد و عملکرد و پیشرفت جاری طرح را بر اساس تحقق و نگهداری مزایای در بین دورازه فازها بررسی می نماید.برنامه نظارت می بایست الزامات نظراتی خاص برای زمانبندی، محتوی و ارزیابی استفاده شده در طی بررسی سلامت هر یک از طرح ها را داشته باشد.

  **فرآیند تعدیل مشکلات (Issue Escalation Process) : هدف از فرآیند حل و تعدیل اثربخش مشکلات در طرح عبارت است از اطمینان حاصل نمودن از اینکه مشکلات عمده در زمان مناسب و به روش موثر تعدیل و رفع گردد. فرآیند تعدیل معمولا شامل دو سطح عملیاتی می باشد: (1) درون طرح، بین تیمهای اجزاء و تیم مدیریت طرح و ؛(2) خارج از طرح، بین تیم مدیریت طرح و مدیریت اجرایی سازمان یا سایر ذی نفعان.همچنین نمونه هایی وجود دارد که ممکن است مدیر طرح نیاز به تعامل مستقیم با مدیریت اجرایی و ذی نفعان خارجی داشته باشد.بعضی وقته این کار برای بدست آوردن اطلاعات نیاز است .برنامه نظرات بر طرح می بایست انتظارات برای تعدیل مشکلات در تمام سطوح  برای اطمینان حاصل نمودن از اینکه سازمان تعریف شفافی برای تعاملات نظارتی ذی نفعان در زمان مناسب برای حل موثر مشکلات دارد، را شرح دهد 

 *معیارهای موفقیت،ارتباطات و صحه گذاری طرح : کمیته نظارت بر طرح حداقل معیارهای پذیرش برای موفقیت طرح و متدها یی که بوسیله آن معیارها را مورد سنجش، ابلاغ و صحه گذاری قرار میدهد را مشخص می نماید . کمیته نظارت بر طرح به موجب آن مطمئن می شود که تعاریف موفقیت شامل انتظارات و نیازهای ذی نفعان کلیدی بوده و مطمئن می شود که طرح به دنبال تحویل بالاترین مزایای می باشد .

 *برنامه ها و روشهای پذیرش طرح : کمیته نظارت بر طرح، روشها را بوسیله پیگیری اهداف طرح های خاص مورد پذیرش قرار می دهد.این کمیته همچنین چارچوب (Framework) را بوسیله اجزاء طرح که در طول طرح مدیریت و مونیتور خواهند شد مورد پذیرش قرار می دهد.

 *پشتیبانی عملکرد طرح : کمیته نظارت بر طرح، پیگیری طرح ها و بهینه سازی عملکردشان در طول استقرار منابع سازمانی (نیروی انسانی، بودجه و تسهیل کنندگان) را امکان پذیر می سازد.